Jump to content


Toggle %s Prvi pogled na Zaleđeno Kraljevstvo 2 prikazuje starije sestre Elsu i Anu

Posted By:  Leka Srbin @ 19 January 2019 - 04:08 PM

Prva slika iz animiranog filma Zaleđeno Kraljevstvo 2 je procureo na mreži koja prikazuje starije sestre Anu i Elsu. Prvi film je bio prikazan 2013 god. i zaradio je preko 1,2 milijarde dolara bruto. To je najgledaniji animirani film svih vremena, kome je budžet bio samo 150 miliona dolara.
 

hsojHqk.png


Zaleđeno Kraljevstvo 2 je jedan od najviše iščekivanih filmova u 2019. god. Disney je dosta ćutljiv o samom filmu i radnji u njemu. Glavni protagonisti - Idina Mencl, Kristen Bell, Jonathan Groff i Josh Gad - se neminovno vraćaju u nastavku. Njima pridružili neki novi članovi, kao što je Evan Rachel Wood i Sterling K. Brown.

Po najavi Diznija, premijera je zakazana za 22 novembar ove godine.

 

 
Izvor: Screenart


Comments: 0 :: View Comments

Toggle %s Tribina Društva ljubitelja fantastike LK: “Spajdermen: novi svet”

Posted By:  Joda @ 15 January 2019 - 12:57 AM
Spiderman-Delta-628x353-cpxx.jpg
 
Prvi termin u 2019. godini u Društvu ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić” pripao je priči o Spajdermenu! Naime, Marko Marković, Vladimir Marković Looney, Đurđina Radić Đixx i Miljan Tanić su razgovarali o animiranom filmu “Spajdermen: Novi svet” za koji su svoj troje pozajmili glasove junacima, dok je Looney bio i reditelj sinhronizacije.
 
Spajdermenovci.jpg
 
Dakle, bila je to prilika da sa saznaju i brojni detalji vezani za sam proces rada na sinhronizaciji jednog animiranog filma, ali je početak razgovora pripao priči vezanoj za sam kvalitet filma – pošto ga brojni fanovi smatraju najboljim od svih do sada Spajdermen-filmova.
 
Jedno od pitanja koje je Miljan Tanić postavio je bilo vezano upravo za tu “razliku” između animiranog i igranog filma, a Vladimir Marković je odgovorio da kod igranih filmova često ne postoji hrabrost da se zaposle ljudi koji se bave komedijom, dok se to ovde desilo i rezultati su – vidljivi. O samom njihovom radu kaže da su imali praktično samo dve nedelje za sinhronizaciju, što je malo, ali da je to ipak bolja varijanta od, recimo, dva i po meseca koliko su imali za rad na filmu “Ralf razbija internet”.
 
Sa njim se, po pitanju te distinkcije između animirano i igranog filma, složio i Marko Marković jer je animacija uvek davala više slobode, a ovde su kreatori uspeli sve da uklope – i animaciju, priču, humor…
 
Đurđina Radić nije bila ranije upoznata sa “Spider-Verse” linijom pa je nešto malo uspela da pregleda kako bi se upoznala, pre svega, sa likom, tako da je sada čeka isčitavanje stripova. Njen prvi rad na ozbiljnijem animiranom filmu je bio “Ralf”, mada je “Spajdermen” pre stigao u bioskope. “Pre toga sam trenirala na nekim opskurnim crtaćima gde sam radila i po četiri lika odjednom”, kaže ona, uz demonstraciju kako je to zvučalo, na radost malobrojne publike.
 
Prilagođavanja su normalna kada se radi sinhronizacija za neko tržište, a Marko ističe da se naročito mora paziti na sinhronizaciju sa otvaranjem usta na ekranu. U “Spajdermenu” je to gotovo stopostotno uspelo – samo jedan lik se “razilazi” sa tekstom.
 
Pošto je Marko doajen sinhronizacije – radi je od 2004. godine, i pozajmio je glas mnogim likovima, ipak kaže da kada se radi neki lik koji je ikona “naravno da je prpa”.
 

 


Comments: 0 :: View Comments

Toggle %s Prvi trejler filma “Mia i Beli Lav” (Mia and the White Lion)

Posted By:  Leka Srbin @ 10 January 2019 - 02:38 PM

Pogledajte prvi trejler živopisne filmske avanture “Miai Beli Lav” (Mia and the White Lion) koji u domaće bioskope stiže 21. marta. 2019 god.

gg3WeFm.jpg


Emotivna i topla priča o prijateljstvu i ljubavi između mlade devojke i belog lava, snimana preko tri godine i njenog neverovatnog putovanja kroz afričke savane kako bi svom najboljem prijatelju našla novi dom.

Režija: Gilles de Maistre
Uloge: Melanie Laurent, Ryan Mac Lennan, Lionel Newton
Scenario: Prune de Maistre, William Davies
Žanr: Avantura
Trajanje: 98 minutaIzvor: Taramount
Comments: 0 :: View Comments

Toggle %s “Povratak Meri Popins”u biskopima od 24. Januara

Posted By:  Leka Srbin @ 09 January 2019 - 07:13 PM

Od 24. januara u bioskope stiže porodični mjuzikl "Povratak Meri Popins"

(Mary Poppins Returns) u produkciji studija Dizni

Mary-Poppins-Returns-za-web.jpgU depresivnoj eri Londona, sada odrasle Džejn i Majkl Benks, zajedno sa troje Majklove dece, posetiće zagonetna Meri Popins koju prati određeni lični gubitak. Zahvaljujući svojim jedinstvenim, magičnim veštinama i uz pomoć njenog prijatelja Džeka, pomoći će ovoj porodici da ponovo otkriju radost koja se izgubila u njihovim životima.

Režija: Rob Marshall
Uloge: Emily Blunt, Meryl Streep, Colin Firth, Julie Walters, Emily Mortimer, Dick Van Dyke,
Scenario: David Magee
Zasnovano na knjizi P.L. Travers
Žanr: fantazija, mjuzikl, porodični film
Studio: Disney

 

 
Izvor: Taramount Film


Comments: 0 :: View Comments

Toggle %s Stiže nam još jedna Nova Godina !

Posted By:  Leka Srbin @ 23 December 2018 - 06:01 PM

Ekipa Forum Tima svim članovima i prijateljima foruma želi Srećne Božićne i Novogodišnje praznike.

nRMdpe9.jpg


"Nova godina će, stići i onima koji je ne budu čekali. Međutim, sva čar i jeste u čekanju, a ne u Novoj godini. Lepo je čekati nešto u šta ste sigurni da će doći. Čekali smo u životu razne stvari, to svi znamo, a uvek su nam dolazile Nove godine." - Duško Radović
 Comments: 0 :: View Comments

Toggle %s Sign In

User:
Password:

Toggle %s AdriahostToggle %s Crtaći.org Online TV

Toggle %s Crtaći.org Facebook

Powered by Unreal Portal v3.0.3 © 2013 Unreal Solutions