| Pogledajte najnovije najave crtaća! |
![]() ![]() |
Aug 10 2009, 02:55 PM
|
|
![]() Group: Donator Posts: 536 Topics Started: 25 Thanks: 102 Age: N/A Omiljeni crtać: Kung Fu Panda |
Posteri: ![]() ![]() Linkovi: imdb millionmoviesfree wikipedia Informacije: U pitanju je moderna obrada već svima dobro poznate bajke o prekrasnoj prinezi koja je jednim poljupcem pretvorila žabu u princa. Obrada je poverena autorima poput Rona Clementsa and Johna Muskera, koji su zaslužni za neke od najvećih Disney-evih uspjeha kao što su Mala Princeza, Aladin i Herkules. Kao što se da primjetiti, ovaj dugometražni crtani ima jednu novinu, naime ovoga puta princeza je crnkinja. Iako je rasno pitanje pikantna tema Amerčkog područja te je tolerancija sve popularnija, smatram da bi bilo bolje da su princezu prikazali u okviru Afričkog plemena, umjesto u raskošnoj haljini devetnaestog vijeka. Da je Pocahontas trčkarala okolo u čipkanom donjem rublju od rođenja, prikaz indijanske kulture tog vremena bi u najmanju ruku ličio na sarkazam, a sam crtani potpuno izglubio svoju čar. No, trailer nosi u sebi i premisu humora, pa će nadam se bar sa tog aspekta biti uspješan. This post has been edited by Tigress: Aug 10 2009, 02:58 PM |
|
| |
| The Following Members Thank the Author for his Post: | |
Aug 10 2009, 05:31 PM
|
|
![]() 風の谷のナウシカ Group: Urednik Posts: 1,201 Topics Started: 93 Thanks: 168 Age: 33 From: Beograd |
Obama je zeznuo Diznija!!!! Inicijalno interesovanja za "zanimljivost" ovog crtaća je splaslo od kako Amerika ima crnog predsednika!!! No, ipak, prvi je put! This post has been edited by crveni: Jan 19 2010, 06:39 PM |
|
Fear not for the future, weep not for the past. |
|
|
|
|
Jan 19 2010, 06:39 PM
|
|
![]() 風の谷のナウシカ Group: Urednik Posts: 1,201 Topics Started: 93 Thanks: 168 Age: 33 From: Beograd |
The Princess and the Frog (2009) ![]() Premijera 24.01.2010 u Domu Sindikata u Beogradu Studio Volt Dizni predstavlja mjuzikl „Princeza i žabac“, animiranu komediju smeštenu u grad Nju Orleans. Od tvoraca „Male sirene“, i „Aladina“ stiže moderan preokret klasične priče u kom se pojavljuju prelepa devojka po imenu Tijana (ANIKA NONI ROUZ), princ žabac koji očajnički želi ponovo da bude ljudsko biće i sudbonosni poljubac koji će ih oboje odvesti u urnebesnu avanturu kroz mistične rečne rukavce u Luizijani. Glumci: John Goodman, Oprah Winfrey, Terrence Howard, Keith David, Ritchie Montgomery, Anika Noni Rose, Bruno Campos, Michael-Leon Wooley, Jennifer Cody, Jim Cummings, Peter Bartlett, Jenifer Lewis, Elizabeth M. Dampier, Breanna Brooks, Don Hall Režija: Ron Clements, John Musker Žanr: Romansa, Porodični, Mjuzikl, Fantazija, Animirani Jezik: Engleski Zemlja: SAD Scenario: Ron Clements Trajanje: 97 min. Distributer: Taramount film Linkovi: Oficijalni sajt • IMDb Izvor:Filmoskop Dakle, nije sinhronizovan!? |
|
|
|
|
|
Jan 19 2010, 06:44 PM
|
|
![]() Bedno piskaralo Group: Saradnik Posts: 1,029 Topics Started: 15 Thanks: 196 Age: 20 From: Vranje, Beograd Omiljeni crtać: ser zile i azdaja |
e simpatican je crtani...onako diznijevski a poucan...devojka je radila puno da bi imala, i posle joj se sve to isplatilo. Za razliku od plavih princeza, kakve su uglavnom bile do sad, ova ima neki karakter
|
|
You can't give me a gun and expect not to shoot people...
![]() |
|
|
| |
Feb 5 2010, 02:21 AM
|
|
Meni se crtani svideo! Definitivno je povratak Diznijevim klasicima, a oni su mi nedostajali. Ima dosta pesmica, što mi se sviđa. Poput Pinokija, kritika nekih ljudskih osobina je mnogo ogoljenija i meni je baš zanimljivo da ni jedna kritika ovo nije zapazila. Sviđa mi se što je Dizni obratio pažnju na Nju Orleans. Zanimljivo je da se u crtanom tako otvoreno crta o socijalnim razlikana, koje na jugu SAD i te kako postoje i nije reč o stereotipima, već o surovoj činjenici. Naravno, razmeženi princ i radna devojka, i priča o tome šta kod njih ne valja (kritika tipa ličnosti) je lepo uklopljena. |
|
|
|
| |
Feb 11 2010, 11:26 AM
|
|
Klinci obožavaju ovaj crtani - testirano na uzorku od 7 komada. |
|
|
|
|
|
Feb 23 2010, 05:57 PM
|
|
![]() Group: Mali veseljak Posts: 72 Topics Started: 12 Thanks: 2 Age: 13 From: Podgorica |
ako steslucajno gledali film treba mi nesto samo da mi kazete je li u bioskopima sinhronizovan |
|
|
|
Feb 23 2010, 08:06 PM
|
|
U Srbiji nije; U Hrvatskoj jeste; Za Bosnu, CG i Makedoniju, ne znam.
This post has been edited by crveni: Feb 24 2010, 01:25 AM |
|
|
|
|
|
Feb 26 2010, 03:00 PM
|
|
|
Group: Gremlin Posts: 14 Topics Started: 1 Thanks: 1 Age: 29 From: Odmah iza ugla:) Omiljeni crtać: Aladin,Maza i Lunja.... |
Moj klinac obozava ovaj crtani
Reason for edit: st.dragan: Ovaj deo foruma ne sluzi za takvu vrstu pitanja ;) Ako ga nadjemo, postavicemo ga.
|
|
|
|
Apr 1 2010, 08:58 PM
|
|
![]() Da li su kod crnca crna i krvna zrnca??? Group: Elmer Davež Posts: 159 Topics Started: 9 Thanks: 20 Age: 17 |
mnogo dobar crtani...napokon su se setili da naprave nesto novo... lepo su odradili tu mesavinu diznijeviog princess klasika smestenog u relativno savremenu pricu |
![]() ![]() |
|
|
|
|
Apr 9 2010, 09:15 PM
|
|
![]() Group: Elmer Davež Posts: 249 Topics Started: 4 Thanks: 11 Age: 17 Omiljeni crtać: Mala sirena |
nisam ga gledala..nazalost bila sam u skoli kad se prikazivao u kinu..=( ali naci ci ga valjda pa cu pogledati..bas imam zelju da ga pogledam.. |
![]() what a wonderful world... |
|
|
|
|
Apr 10 2010, 10:47 PM
|
|
![]() Queen of the pidgeons and penguins Group: Urednik Posts: 1,659 Topics Started: 119 Thanks: 284 Age: 22 From: Jbt, gde ja zhivim??? Omiljeni crtać: Alfred Johnatan Quack |
Ma onaj krokodil je najjachi. |
|
A zmaju, a zmaju, raaaaa!
|
|
|
|
|
Apr 10 2010, 11:21 PM
|
|
![]() Group: Elmer Davež Posts: 249 Topics Started: 4 Thanks: 11 Age: 17 Omiljeni crtać: Mala sirena |
tako se i meni cini..msm iz treilera..al bas moram sto pre da pogledam.. |
![]() what a wonderful world... |
|
|
|
|
![]() ![]() |
Similar Topics
| Topic | Replies | Topic Starter | Views | Last Action | |
|---|---|---|---|---|---|
![]() |
The Last of the Mohicans (1992) Poslednji Mohikanac |
7 | hmpv | 80 | 07.09.2010 - 14:44 Last post by: Sub-Zero |
![]() |
The Sword in the Stone (1963) Mač u kamenu |
13 | stoperka | 1,310 | 07.09.2010 - 01:31 Last post by: bsjeka90 |
![]() |
The Pillars of the Earth (2010) Stubovi Zemlje, TV mini-series |
1 | SerbianGod | 39 | 05.09.2010 - 04:24 Last post by: crveni |
![]() |
The Kingdom Chums: Original Top Ten (1992) [HF] |
0 | cropunk | 25 | 28.08.2010 - 16:13 Last post by: cropunk |
![]() |
The Godfather (1972) | 2 | HomerSimpson98 | 109 | 16.08.2010 - 17:37 Last post by: Artband |
| Lo-Fi Version | Time is now: 09.09.2010 - 05:14 |